Empanadas cu carne de pui si ciuperci

de laura_n in Pui, 5 Feb 2013 | 23655 vizualizari

 

Am gasit frumusetile astea intr-o carte de retete traditionale sud americane.
Empanada in portugheza inseamna paine umpluta, provine de la verbul empanar - "a imbraca" in paine . SE pot umple cu carne, legume, fructe. Mai pe romaneste, sunt niste portofele umplute dupa propriul gust. nu cu bani, ce e drept...
Cert este un lucru, sunt nemaipomenite.
Eu am facut cu carne de pui, ciuperci, ceapa verde si le-am condimentat mai spicy! Au iesit dementiale, alaturi de sos de usturoi si salata verde.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat
  • 300 gr faina
  • 1 pachet mare unt (200 gr)
  • 2 oua
  • sare
  • pentru umplutura
  • 500 gr carne tocata pui
  • 200 gr ciuperci
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 morcov
  • condimente mexicane
  • praf usturoi
  • sare
  • ulei masline
  • cateva fire patrunjel
  • pentru ornat
  • 1 ou
  • 2 lg pesmet
  • boia iute
  • pt sos usturoi
  • 3 catei usturoi
  • 1 cutie mica smantana
  • 2-3 lg ulei masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu carne de pui si ciuperci:

Intr-un castron, am pus faina si am adaugat untul cubulete. Am framantat bine, apoi am adaugat ouale si sarea si am framantat un aluat pe care l-am dat la frigider cat timp am pregatit umplutura.

Legumele le-am curatat si le-am spalat, ciupercile le-am taiat felii, morcovul l-am ras, usturoiul l-am zdrobit, ceapa am tocat-o.

Intr-o tigaie, am pus putin ulei masline si am pus la calit, ceapa, usturoiul si morcovul ras.

Apoi, am adaugat carnea tocata si am calit-o bine. La sfarsit am adaugat ciupercile taiate si patrunjelul tocat. 

Am adaugat sare, condimentele mexicane si praf de usturoi. Dupa ce s-au calit toate, am dat deoparte si am lasat sa se raceasca un pic, numai bine sa se intrepatrunda toate aromele in carne.

Am scos aluatul de la frigider si am intins o foaie din care am taiat cercuri (am folosit un castronel cu diam. cred ca de 10 cm) in mijlocul carora am pus cu o lingura, din umplutura de carne. Le-am impaturit si le-am presat pe margini cu furculita.

Intr-o tava, am pus o hartie de copt, am asezat toate placintele si le-am uns cu ou batut, am presarat un pic de pesmet si boia.

Am dat la cuptor si le-am copt cam 40 min. Au iesit bine rumenite.

Pt sosul de usturoi, am bagat la blender 3 catei usturoi, o cutiuta smantana mica si un pic ulei masline. Le-am blenduit pe toate si am adaugat putina sare. Demential sos...nici nu se compara cu cel din comert;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu carne de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

nico_72 1

07.02.2013, 00:37

Astazi am facut aceasta reteta minunata, postata de tine....sunt foarte bune ! Iti multumesc din suflet pentru reteta !

laura_n 1

07.02.2013, 10:44

Nico,ma bucur ca iti plac.

Panacris 1

13.02.2014, 14:48

Cum de am ratat, asemenea bunătăți ? Baftă!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui Chimichagas